Float Yogurt Anggur Yeo’s

Saiz Hidangan : 4 – 6 orang

Download Recipe
IngredientsInstruction
  • 750ml minuman Yogurt Perisa Anggur Yeo’s
  • 250gm buah anggur dihiris nipis
  • 1 pek biskut jejari (Lady Finger)
  • 1 cawan susu pekat manis
  • 1⁄2 cawan susu cair
  • 1 sudu kecil garam
  1. Campurkan Yogurt Perisa Anggur Yeo’s, susu pekat, susu cair dan garam. Kacau sehingga sebati.
  2. Susunkan Lady Finger ke dalam acuan, kemudian tuang adunan sehingga menutupi biskut itu.
  3. Selepas itu, taburkan anggur dan susun agar rata. Ulangi langkah sehingga adunan habis.
  4. Akhir sekali taburkan anggur dan sejukkan semalam sehingga beku.
  5. Keluarkan dari peti sejuk dan biarkan seketika sebelum dihidangkan.
Tips:

Pelbagai jenis buah-buahan lain juga boleh digunakan untuk resipi ini.